Värivirheet

Kuvien värisävyt eivät aina toistu odotetulla tavalla. Värivirheet johtuvat yleensä valaistusolosuhteista ja heikosta valaistuksesta. Jos valoa on liian vähän, saattaa kameran automatiikka tulkita valon sävyt väärin.

Väritasapaino

Väritasapaino-toiminnon avulla voidaan kuvan tiettyjä sävyalueita korostaa tai heikentää.

 • Valitse Kuva > Säädöt > Väritasapaino (Image > Adjustments > Color Balance).
  Elementsissä ei ole tätä toimintoa. • Valitse ikkunan alareunasta Sävytasapaino-kohdasta (Tone Balance) haluatko säätää tummia, keskisävyjä tai vaaleita sävyjä. Säädä liukusäätimistä sävyjä haluttuun suuntaan.
  Elementsissä käytä Enhance > Adjust Color > Color Variations -toimintoa.

Automaattinen väri

Automaattinen väri -toiminto korjaa automaattisesti värejä ja kontrastia kuvaa analysoimalla.

 • Valitse Kuva > Säädöt > Automaattinen väri (Image > Adjustments > Auto Color).
  Elementsissä valitse Enhance > Auto Color Correction.

Usein lopputulos paranee huomattavasti tällä yhdellä ja helpolla toiminnolla. Huomaa, että joskus kuva voi muuttua huonompaan suuntaan.Automaattinen sävy

Automaattinen sävy -toiminnolla kuvan sävyjakauma arvioidaan ja sitä muutetaan ohjelmoidun kaavan mukaisesti automaattisesti. Joskus kuva paranee huomattavasti ja joskus siitä tulee huonompi.

 • Valitse Kuva > Säädöt > Automaattinen sävy (Image > Adjustments > Auto Levels).
  Elementsissä valitse Enhance > Auto Levels.

Kokeile ja päätä sitten hyväksytkö vai hylkäätkö muutokset. Käytä joko Muokkaa > Peru (Edit > Undo) -toimintoa tai Historia-palettia.

Jos digikamera on laadukas ja kuva valotukseltaan onnistunut, Automaattinen sävy -toiminnolla ei usein ole juurikaan vaikutusta kuvaan.

Häivytä

Jos toiminnolla tulee kuvaan liian suuri vaikutus, voidaan sitä loiventaa Photoshop CS5:ssä Häivytä-toiminnolla. Valitse Muokkaa > Häivytä (Edit > Fade). Valitse liukusäätimellä haluttu häivytysprosentti.

Häivytä-toiminto on valittavissa häivytettäväksi haluttavan toiminnon jälkeen, ei enää myöhemmin.