Kuvankäsittely

Kuvankäsittelyohjelmilla säädetään kuvaa muun muassa sävyjen osalta vastaamaan kuvanottohetken tunnelmaa. Kuvankäsittelyllä voidaan myös muokata kuvaa enemmänkin: yhdistää kuvia jne.


Photoshopin työpöytänäkymä.

Digikuvien säätäminen tarkoittaa kuvan sävyjen säätämistä kuvanottotilannetta vastaavaksi. Rajaaminen sopivaan kokoon kuuluu myös säätökategoriaan. Manipulointi taas sisältää kohteiden poistamista ja lisäämistä, eli myös muiden kuvien osia voidaan käyttää.

Tämän sivuston ohjeet on tehty Photoshopille ja Photoshop Elementsille. Ohjeita voi soveltaa Photoshopin eri versioille ja muille kuvankäsittelyohjelmille.

Kuvankäsittelyohjeita:

Tee kuvasta kopio ennen kuin käsittelet sitä

Älä koskaan käsittele alkuperäistä kuvaa tallentamatta sitä toisella nimellä. Jos teet kuvaan muutoksia ja tallennat kuvan samalla nimellä, et voi aloittaa alusta. Ilman varmuuskopiota olet menettänyt sen ainoan kuvan alkuperäisessä muodossaan. Jos levyasemallasi on alkuperäinen tiedosto edelleen eri nimellä tai eri kansiossa, voit aloittaa kuvankäsittelyn alusta uudelleen, jos kuvan muutokset eivät onnistuneetkaan.

Muista kuvien varmuuskopiot

Varmuuskopioiden avulla kuvat pysyvät tallessa kiintolevyn vioittumistilanteessa ja mahdollisen haittaohjelman aiheuttamissa tiedostojen menetyksissä.