Suuri digikuvaajan kirja

Edelliseen painokseen verrattuna kirja on ajantasaistettu ja sivumäärä on kasvanut asiasisällön monipuolistuessa ja laajentuessa.

Suuri digikuvaajan kirja kertoo kaiken oleellisen tiedon, mitä tarvitset hyvien kuvien ottamisessa niin pokkarilla kuin järjestelmäkamerallakin. Myös kuvien hallinta ja käsittely opastetaan monipuolisesti. Kirjan hyvin runsaan kuvamateriaalin avulla kuvaamisen ja kuvankäsittelyn oppiminen on nopeaa, helppoa ja hauskaa.

Valokuvaus antaa hienon mahdollisuuden tallentaa tapahtumia, tilanteita, maisemia – kaikkea mitä kohtaamme jokapäiväisessä elämässämme. Harjoittelemalla oppii saamaan yhä parempia kuvia ja nimenomaan sellaisia, joita kyseisestä hetkestä haluaakin saada. Löydät tästä kirjasta uusia virikkeitä kuvaamiseen ja saat uusia oivalluksia, joiden avulla saat entistä parempia kuvia.

Hyvä valokuva edellyttää mielenkiintoista tai merkittävää tilannetta sopivalla taustalla. Suurin merkitys on kuitenkin kuvaajan valinnoilla: rajauksella, kuvakulmalla, sommittelulla, oikealla laukaisuhetkenvalinnalla, polttovälillä, valotusajalla, aukolla ja niin edelleen. Tärkeää on saada kuvaan kyseisen hetken oikeanlainen tunnelma. Juuri näihin asioihin tässä kirjassa keskitytäänkin.

Kirjassa opastetaan myös tärkeimmät kuvan rakenteeseen liittyvät asiat: pikselimäärän merkitys, resoluutio, interpolointi, värijärjestelmät, tiedostomuodot ja -koot sekä kuvien soveltuvuudet eri käyttökohteisiin. Lisäksi kerrotaan kuvien varmuuskopiointiin liittyvät asiat, CD/DVD-levyn tekeminen, kuvien siirtäminen tietokoneelle, kuvien katselu, skannaus, tulostaminen ja paljon muuta. Kirjan kuvien hallintaan liittyvät ohjeet ovat Windowsille ja Applen OS X:lle.

Kirjan avulla opit muun muassa hallitsemaan paremmin sommittelua, valitsemaan sopivan syväterävyyden eri tilanteisiin, valoisuuden vaikutukset ja kameran vastaavat säädöt, valon suunnan vaikutukset, kontrastin ja valkotasapainon merkityksen. Lisäksi kirjassa kerrotaan kuinka vältät muun muassa tärähtäneet kuvat ja rauhattomat taustat.

Kirjan kuvaamisen luvut jakautuvat erilaisiin ryhmiin, joissa kerrotaan ohjeita muun muassa kuinka kuvataan henkilöitä, maisemia, liikkuvia kohteita, aurinkoisella kelillä, lumisateessa sekä yöllä ja hämärässä. Kirjassa opastetaan myös monia järjestelmäkameroiden mahdollistamia ominaisuuksia kuten käsisäätö, aika-automatiikka, aukkoautomatiikka, syväterävyyden esikatselu, sarjakuvaus, valotuksen ja tarkennuksen lukitus, haarukointi, ajastettu kuvaus, toisen verhon salama, RAW-kuvien ottaminen ja käsittely ja niin edelleen.

Kuvien käsittelyssä keskitytään kuvien parantamiseen sellaisiksi kuin ne kuvaushetkellä on ajateltu tulevan sekä kuvan muokkaamiseen haluttuun suuntaan. Kuvan parantamisen lisäksi opastetaan Photoshopin ja Photoshop Elementsin tärkeimpiä toimintoja, joiden avulla kuvia voidaan muokata, kuten syvääminen ja tasojen käyttö. Kirja sisältää myös ohjeet HDR-kuvien ottamiseen ja käsittelyyn Photoshopissa.


Kirjan pääotsikot

 1. Perusteet
 2. Henkilöt
 3. Eläimet
 4. Kesä
 5. Syksy
 6. Talvi
 7. Kevät
 8. Yö ja hämärä
 9. Maisemat ja luonto
 10. Kaupungit
 11. Kulkuneuvot
 12. Tietokone
 13. Kuvankäsittely
 14. Ongelmien ratkaisuja

Tiedot

 • Teksti, taitto ja kuvat:
  Reima Flyktman
 • Nelivärisivuja: 512
 • ISBN: 978-952-321-054-7
 • Koko: 170x220 mm
 • Julkaistu: 6/2015
 • Myynti: Kirjakaupat